dracula operan

RECENSION. Vampyrer virvlar och sångare svävar. Det visuella får fullt genomslag i operan ”Dracula” och tränger till och med in i musiken. I går hade operan "Dracula" urpremiär på Kungliga Operan i Stockholm. Gunilla Brodrej ser en spektakulär föreställning som kunde ha innehållit lite mer musik. Till helgen fylls Operan med blodtörstiga vampyrer när Dracula har världspremiär. I nästan tre år har kompositören jobbat med materialet. – Frågan är om jag någonsin vågar skriva en opera igen, säger Victoria Borisova – Ollas.

Dracula operan - Ringstrms

Musiken står kompositören Victoria Borisova — Ollas för. Linus Fellbom och scenografen Dan Potra har verkligen fått till den där viktorianska gotiken som vi känner från Harry Potter och Fantomen på Operan. Louise Reitberger Johanna Sannefors. Men trots den skräckinjagande tanken på att skriva en opera, kände hon ändå något extra inför Dracula. Rekommendera Tweeta Dela Mejla. Sanna Gibbs är perfekt castad för rollen som den djärva Lucy, i turkos klänning, och rött hår som definierar henne som den främmande fågeln, rebellen. Go to our  Information in English  section  or translate the site using Google Translate. dracula operan

Dracula operan Video

Dracula - premiärsamtal 23 oktober 2017 Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet — och inte vet. Gå till Pacta sunt servanda Store. Är evigheten en välsignelse, eller döden en befriare? Möjligen har Borisova-Ollas velat frilägga sången, men med så starka känslor och kraftfullt scenspråk som här behövs rejäl förhöjning i stället för generalpaus i orkestern tradera se annars är det risk att luften går ur. Och som alltid framför operakören sina partier med umeå kommun jobb tät thailand visa samlad klang. De stora, veckade tygridåer som omsluter den genomgående mörka scenen ska möjligen vara en teater anno förra sekelskiftet, kanske Lyceum där Stoker arbetade. Guideline geo är musikalavsnitten vi minns Efter Grotescos musikalsuccé.